dissabte, 14 de maig del 2016

¡OÍDO COCINA! Els beneficis de menjar amb la música!!!

Si creus que a la cuina ja esta tot inventat, et convidam a afinar l'oïda.
Els estudis de la Universitat americana de Cornell, publicats a la revista Psychological Reports, afavoreixen que la música i l'ambient en el que menjam influeixen directament en la nostra digestió.
Tot el nostre entorn té un impacte directe en les nostres emocions: "Dime cómo te sientes y te diré cuántas calorías consumes". El nostre estat intern afecta a la nostra quantitat de saliva, als nostres àcids estomacals, a la pressió sanguínia......en definitiva, a menjar més o menys, y millor o pitjor. Per el que es veu, menjar relaxadament acompanyats d'una música harmònica fa que ingerim una mitja de 175 calories menys  en cada menjada i que puguem gaudir més del plaer de menjar.
Menjar amb estres ens farà menjar una quinta part més i no utilitzarem els cinc sentits per assaborir el moment.
Encara que, si decidim veure la televisió entre cullerada i cullerada, ens abstraiem i el nostre organisme no detecta que estem saciats. Això ens converteix "en un pozo sin fondo", que després ens passa factura en forma de indigestió o pesadesa. Així que la millor digestió ja no depèn únicament del que menjam, sinó que també hi te a veure l'ambient en que menjam. El millor es acompanyar-ho amb una llum tènue, musica chill out de fondo i un bon ànim interior.
Per això de cada cop són més els restaurants que cerquen semblances entre menjar i música. Y canvien, en funció del menú a servir, aconseguint així una combinació perfecta entre plat i cançó.
Per això vos anim a tots a que proveu de fer un "maridatge musical" a casa!!!!

2 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquesta entrada! És a dir, si algun menjar ens cau malament sempre deim: El menjar ens ha caigut malament! Però després de llegir això, haurem de passar a dir: L'ambient i el menjar ens han caigut malament!

    Ho trob molt interessant! Un es pot fer una idea pero mai s'atura a pensar-ho detingudament.

    Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, estic contenta que t'haguí agradat!!! pereix mentida el que pot fer un bon ambient i una bona música!A partir d'ara ho haurem de posar en practica!!

      Elimina