M’agradaria recomanar-lis un llibre que demostra que des de antany
la musica i la gastronomia es troben estretament unides, Cenando con
Mozart: divertiment gastronòmic musical.
Aquest llibre es un divertiment amb Wolfgang Amadeus Mozart, en el
que es descriuen histories relacionades amb la seva vida, família,
viatges, música, i la creació d’algunes de les seves operes.
L’autora també fa un recorregut per la gastronomia i les costums
culinàries que van envoltar a Mozart durant la seva gran trajectòria
musical. Apareixen personatges relacionats amb el compositor, així
com la música i la bona taula de l'època.
Al llarg de l’obra, l’autora ens reflecteix com segons la
companyia de la que disposava Mozart es cuinava una o altre cosa. No
era el mateix sopar amb companys com Lorenzo da Ponte que amb rivals
com Salieri.
A si mateix, apareixen típiques receptes d’aquella època.
S’ofereixen plats molt apreciats a la cort de Lluis XV, sense
oblidar els plats preferits de Mozart. Tot això, acompanyat per
anècdotes i referencies a esdeveniments de la vida del famós músic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada